Information - Photographer Ellinor Bergman

Hej, jag heter Ellinor.

Jag började min resa som fotograf som entusiastisk 12-åring i stallet. Nästan 17 år senare jobbar jag som porträtt- och bröllopsfotograf med hela Sverige som arbetsplats.

Min story

Året var 2003 och jag var 12 år gammal när jag första gången lånade min pappas kamera och åkte till stallet. Hem kom jag med alldeles för många bilder på hästar i olika vinklar. Hälften var suddiga. Men jag var hooked. Min pappa fick köpa en ny kamera till sig själv, för den gamla, den fick han aldrig tillbaka.

2011 startade jag mitt egna företag och fotograferade mitt första bröllop. Där och då fastnade jag och jag blir fortfarande alldeles lycklig av att fotografera bröllop. Hur klyschigt det än låter. Det kom dock att dröja ett par år innan jag bestämde mig för att det här var något som jag verkligen ville satsa på. Däremellan hann jag ta mitt pick och pack och resa runt i Asien och Australien. Två gånger. Första gången i Australien träffade jag mannen i mitt liv, en skäggig Irländare. Vi flyttade till Irland och vi hann bo i både Dublin och Galway under de tre åren vi bodde där.

2016 flyttade vi till Sverige och ut på landet någonstans utanför Enköping. Två år senare föddes vår dotter som har all den energi som jag önskar att jag hade.

Jag är en drömmare och tycker att det nog faktiskt inte finns något bättre än att ha en riktigt, riktigt bra bok att läsa. Jag älskar känslan efter en löptur, men är oftast lite för lat för att faktiskt ta mig ut. Jag älskar glass (kanske lite för mycket). Men mest av allt älskar jag nog att resa och se nya platser, självklart med kameran i högsta hugg.

Tror du att vi kan vara en perfect match?

Let's do this!

@photographer_ellinorbergman