Gravid - Photographer Ellinor Bergman

Gravid

A great adventure is about to begin

– Winnie the Pooh

Av egen erfarenhet vet jag att det är en fantastisk liten bubbla som man är i och det är ibland svårt att förstå att man ska bli förälder. Det är ett helt fantastiskt äventyr och en helt oförglömlig tid!

Jag brukar rekommendera att man bokar en fotografering när man är i vecka 28-35. Vi väljer en plats utomhus. Kanske en som betyder lite extra för er? Om det är dåligt väder när dagen vi tänkt fotografera så väljer vi en annan dag. Självklart får även partner vara med! Hos mig kommer fotograferingen vara rolig och lättsam utan konstiga och stela poser!

"Det var så lätt att bli fotad av dig. Vi kunde verkligen bara vara vi och du lyckades fånga våra känslor på bild på ett sätt som jag inte ens visste var möjligt."

Emma

Vanliga frågor

Hur och när bokar jag?

Jag rekommenderar att vi fotograferar när du är i vecka 28-35, men även innan eller efter går bra det med. För att säkerställa att jag har tider så är det alltid bra om du kontaktar mig så tidigt som möjligt så att vi kan boka in en dag. Om du sedan inte känner dig helt fit for fight när datumet närmar sig, så bokar vi givetvis om till en dag som passar dig bättre. Detsamma gäller om vädret mot förmodan inte skulle visa sig från sin bästa sida!

För att boka så kan ni antingen skicka ett mail eller slå mig en signal!

Vilken tid är bäst att fota på?

Det beror lite på årstid, men bästa ljuset får vi alltid efter soluppgång eller lite innan solnedgång. Under sommaren är ljuset väldigt hårt mitt på dagen och då är det ännu viktigare att fotografera när solen inte lyser så starkt. Under vinterhalvåret lyser solen inte lika starkt och det är ett mjukare ljus även mitt på dagen.

Var fotograferar vi någonstans?

Vi bestämmer tillsammans en plats för fotograferingen. Det beror helt på vad ni har tänkt er och vad som kan tänkas passa.

Vad händer vid dåligt väder?

Är det dåligt väder med regn och mörka moln så bokar vi givetvis om helt kostnadsfritt. Vi bestämmer tillsammans ett nytt datum som förhoppningsvis bjuder på lite bättre väder.

När får vi se bilderna?

Alla bilder levereras senast 2 veckor efter fotograferingen. Jag brukar dock skicka en liten tjuvkik redan inom 3 dagar.

Bilderna levereras i webb samt högupplöst format, i blandning av färg och svartvita bilder. De högupplösta bilderna lämpar sig väldigt bra för att framkalla.

Bilderna kommer att finnas i ett lösenordsskyddat webbalbum som ni kommer kunna dela med vänner och bekanta. Därifrån kommer ni att kunna ladda ner alla, eller utvalda bilder.

@photographer_ellinorbergman